Filmarchief

Amori Fragili

Dinsdag 10 juli 2018 om 20.00 uur

Francesca Comencini | 92 minuten | 2017

Zeven jaar woonden Claudia en Flavio samen. Ze leerden elkaar kennen op de universiteit waar ze allebei als hoogleraar werkten. Al snel besefte ze dat Flavio de man van haar leven is. Maar constant is er bij haar die angst hem te verliezen. Als Flavio op een dag intrekt bij een vrouw die twintig jaar jonger is dan zij, moet ze haar leven weer op de rails krijgen.

Helaas....We hebben de film van 15:00 uur moeten annuleren omdat het stadstheater de kleine zaal niet meer beschikbaar heeft.

Centaur

Dinsdag 3 juli 2018 om 20.00 uur

Aktan Arym Kubat | 99 minuten | 2017

Centaur is een man uit Kirgizië, waarvan iedereen zijn echte naam al lang is vergeten. Overal waar hij komt, steelt hij paarden van de corrupte, rijke mensen. Paarden worden steeds duurder en zijn voor het gewone volk niet meer te betalen. Hij komt echter in de problemen als hij een paard steelt van zijn broer. Centaur is een universeel verhaal over een kleine, hechte gemeenschap op de drempel van ingrijpende, maatschappelijke veranderingen.

I, Tonya

Dinsdag 26 juni 2018 om 20.00 uur

Craig Gillespie | 120 minuten | 2017

I, Tonya vertelt het waargebeurde verhaal van Olympisch schaatsster Tonya Harding. Tijdens de Amerikaanse kampioenschappen ijsschaatsen in 1994 weet Tonya zich op te werken tot een van de favorieten. Door een incident, waarbij haar rivale aangevallen wordt door een ingehuurde crimineel, is haar toekomst in de sport niet meer zeker.

LBJ

Zondag 24 juni 2018 om 15.00 uur

Rob Reiner | 98 minuten | 2017

Vicepresident Lyndon Baines Johnson (Woody Harrelson) moet de populaire president John F. Kennedy opvolgen wanneer deze wordt vermoord. LBJ, die beschikt over een goede wetgevende kennis en een scherp politiek instinct neemt zich voor het werk van zijn voorganger af te maken door op te komen voor de historische Civil Rights Act van 1964.

Katie Says Goodbye

Dinsdag 19 juni 2018 om 20.00 uur

Wayne Roberts | 88 minuten | 2016

De film geeft een zeldzame inkijk in de wereld van wat Amerikanen ‘white trash’ noemen, de straatarme blanke onderlaag. Een plaats waar de Amerikaanse droom onbereikbaar lijkt. De 17-jarige Katie droomt ervan ooit een schoonheidssalon te openen in San Francisco, maar lijkt onmogelijk te kunnen ontsnappen uit het woestijndorp waar ze met haar dronken moeder in een trailerpark woont. Dan maar wat extra geld verdienen als prostituee.

Breathe

Dinsdag 12 juni 2018 om 20.00 uur

Andy Serkis | 118 minuten | 2017

In het waargebeurde liefdesverhaal ‘Breathe’ raakt de avontuurlijke en charismatische Robin Cavendish (Andrew Garfield) plots verlamd door polio. Tegen alle doktersadviezen in brengt zijn vrouw Diana hem van het ziekenhuis in Afrika naar huis in Engeland. Haar wilskracht, liefde en toewijding zorgen ervoor dat Robin ondanks zijn verlamming het leven weer oppakt.

Breathe

Dinsdag 12 juni 2018 om 15.00 uur

Andy Serkis | 118 minuten | 2017

In het waargebeurde liefdesverhaal ‘Breathe’ raakt de avontuurlijke en charismatische Robin Cavendish (Andrew Garfield) plots verlamd door polio. Tegen alle doktersadviezen in brengt zijn vrouw Diana hem van het ziekenhuis in Afrika naar huis in Engeland. Haar wilskracht, liefde en toewijding zorgen ervoor dat Robin ondanks zijn verlamming het leven weer oppakt.

Sweet Country

Dinsdag 5 juni 2018 om 20.00 uur

Warwick Thornton | 113 minuten | 2018

1929. Nadat de Aboriginal Sam uit zelfverdediging zijn blanke baas Harry March heeft gedood, slaat hij met zijn zwangere vrouw Lizzie op de vlucht. Een posse, onder leiding van sergeant Fletcher, achtervolgt hen door de Australische wildernis. Uiteindelijk besluit Sam zich over te geven en moet rechter Taylor over zijn lot beslissen. Gebaseerd op een echt gebeurde rechtszaak.

Ma’ Rosa

Dinsdag 29 mei 2018 om 20.00 uur

Brillante Mendoza | 110 minuten | 2018

Rosa heeft vier kinderen. Ze heeft een kleine supermarkt in een arme wijk van Manilla, waar iedereen haar liefheeft. Om rond te kunnen komen verkopen Rosa en haar man Nestor ook kleine hoeveelheden drugs. Op een dag worden ze gearresteerd. Rosa en haar kinderen willen alles doen voor de corrupte politie om weer vrij te zijn.

Deze film wordt ingeleid door Gerard Huisman, distributeur Contact Film.

Un Beau Soleil Intérieur

Zondag 27 mei 2018 om 15.00 uur

Claire Denis | 94 minuten | 2017

Isabelle, een gescheiden moeder en kunstenares in Parijs, is niet in staat om te beslissen of het zoeken naar die Ene man – de ‘ware’ – een urgentie is of doelloze dwaasheid. Obsessief, cynisch en romantisch tegelijk, gaat ze met verschillende mannen een liaison aan. Zo hoopt ze de ware liefde tegen te komen. Uiteindelijk belandt ze op de bank van een new-age-therapeut (Depardieu) in de hoop van hem te horen welke keuzes ze moet maken.

Openingstijden servicebalie

van maandag t/m zaterdag 16.00 uur tot 20.30 uur
bij (film)voorstellingen op zondag of in de middag één uur voor aanvang
ook telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.

U vindt ons ook op en en op www.filmhuiscameo.nl